dimarts, 26 de juliol del 2011

De visita als temples (Wat) seguint el riu Chao Phraya



El riu Chao Phraya és el principal de Tailàndia i travessa Bangkok pocs kilòmetres abans de morir al golf de Thailàndia.El tenim als peus del nostre hotel i mitjançant una mena de ferrys que ofereixen el servei és un mitjà ràpid i barat per desplaçar-se.

Agafem un bitllet senzill (25Bhats = 0,5€) i ens desplacem vorejant cases d'aspecte ben pobre intercalades entre hotels luxosos que amb els anys se les faran seves.
Sortim de la parada Shatorn, on ens deixa la barqueta del Hilton i no baixem fins a la parada de Tha Tien.
Decidim seleccionar Wats i visitarem el Wat Pho (buda reclinat), el Palau Reial i Wat Arun (a la banda oest del riu).
Un cop desembarcats a pocs metres ja trobem el temple de Wat Pho, Wat Phra Chettuphon I, que al seu interior conté el buda reclinat de 46 metres de llargària. Quan entres al temple fa impressió veure la majestuositat del buda.
Li donem la volta i en abans de sortir tirem les 200 monedes a les cassoletes seguint la tradició budista i contribuint al soroll metàl·lic que aquestes fan i que ens ha acompanyat durant tota la visita al temple.
Donem un vol pel recinte ple de chedis que s'aixequen majestuosos a tort i a dret.

Ja al carrer ens dirigim caminant cap al Palau reial, anem seguint la muralla i de tant en tant hi ha portes escoltades per soldats a les que no es pot entrar. Aprofitant aquest fet ja trobem als típics thais que intenten dir-te que el Palau està tancat fins les 4 de la tarda i que mentre ells t'ofereixen per molt bon preu un passeig en tuk-tuk per altres temples propers. Nosaltres, no caiem al parany doncs ja ho havíem llegit en fòrums de viatges. Seguim caminant i finalment arribem a la porta principal, que es troba al costat contrari d'on et deixa la barca (potser hi ha vora un km de distància).

Entrem a les dependències reials i ens adonem de la immensitat dels jardins, edificis i temples (un conté el buda esmeralda, esculpit en pedra de jade) a dins construïts (més de 200.000 m2). Si bé els reis ja no hi viuen, segueix sent seu política i lloc venerat per tots els thailandesos.


Acabem el matí caminant per Kao San Road, el carrer dels motxillers, on dinem i busquem alguna excursió a Ayutthaya per l'endemà. Ens agafa la pluja mentre dinem i agafem un tuk-yuk per anar cap a l'embarcador i travessar el riu per arribar-nos a Wat Arun.


Wat Arun es troba a la riba oposada, pagant 3 bhats (no arriba a 10 cèntims d'euro) creuem el riu i ja trobem la torre enrajolada de colors diversos, les rajoles lluentegen quan surt el sol i als espectacles de llum que sovint hi fan a les nits. Té gairebé 80 metres d'alçada.





Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada